Σιταρόχορτο σε σκόνη

Σιταρόχορτο 50 γρ.

2.52

Περιγραφή

ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ  50 γρ.  Η μεγάλη αξία του άγνωστου σιταρόχορτου
Θεωρείται «θαυματουργό», καθώς διαθέτει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας και ο χυμός του συστήνεται για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Το σιταρόχορτο, που μοιάζει με γρασίδι, είναι ουσιαστικά ο βλαστός που παράγεται από το σπόρο του σιταριού, πρίν σχηματιστεί σε σιτάρι και χρησιμοποιείται ευρέως από τη φαρμακευτική βιομηχανία για την παραγωγή θεραπευτικών σκευασμάτων, καθώς αποτελεί πλουσιότατη πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, βιταμίνης Α, Ε, μαγνησίου και ασβεστίου.
Σημαντικό super-food
Και σε αυτή την περίπτωση της υπετροφής του σιταρόχορτου, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες υπερτροφές, οι επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν την παντοδυναμία του, είναι σε πρώιμο στάδιο, αλλά αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά «φάρμακα» της φύσης.
Τα θρεπτικά στοιχεία του σιταρόχορτου τα λαμβάνουμε από τα πράσινα φύλλα του, βασικά σε πόσιμη μορφή και όχι σαν ακόμα ένα λαχανικό στη σαλάτα μας. Αν και το σιταρόχορτο καταναλώνεται εδώ και πολλά χρόνια, καθώς δεν πρόκειται περί νέας ανακάλυψης, εξακολουθούμε να το πίνουμε και όχι να το τρώμε. Παρά λοιπόν, όλα τα ανέκδοτα και πειράγματα που θα υποστείτε απο τους φίλους σας, όταν μοιραστείτε μαζί τους, το πόσο υγιείς νιώθετε μετά από ένα σφηνάκι σιταρόχορτο, μην πάψετε να το πίνετε και παρατηρήστε πως κι εκείνοι σύντομα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Το βασικότερο όμως πλεονέκτημα του σιταρόχορτου δεν είναι τόσο η μεγάλη θεραπευτική του προσφορά, αλλά το γεγονός ότι μπορεί να παραχθεί από εμάς τους ίδιους στο σπίτι μας, αν βρούμε τους σπόρους και τη διάθεση και τους «καλλιεργήσουμε» οι ίδιοι.

Χαρακτηριστικά του σιταρόχορτου Το σιταρόχορτο περιέχει ευεργετικά ένζυμα και αυτά το κάνουν μια τόσο θεραπευτική τροφή. Η διάρκεια ζωής και οι δυνατότητες των ενζύμων που υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό, αυξάνονται όταν έχουν εξωτερική βοήθεια με ένζυμα που φροντίζουμε εμείς να παρέχουμε στο σώμα μας, όπως αυτά που βρίσκουμε στο σιταρόχορτο. Αρκεί να μην το μαγειρέψετε, γιατί το μαγείρεμα καταστρέφει το 100% των ενζύμων στις τροφές. Μη συγχέετε το σιταρόχορτο, που βγαίνει από το βλαστό του σιταριού με το σιτάρι, καθώς πρόκειται για τελειώς διαφορετικές μορφές και στάδια του φυτού. Συνεπώς το σιταρόχροτο δεν περιέχει την αλλεργιογόνα γλουτένη και μπορεί να καταναλώνεται άφοβα ακόμα και από όσους έχουν αλλεργία στη γλουτένη. Εν συνεχεία, η χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί ομολογουμένως από πολλά φυτά, αλλά η υπεροχή του σιταρόχορτου έγκειται στο ότι περιέχει πάνω απο 100 στοιχεία αναγκαία στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο χυμός του χόρτου, είναι άκρως θεραπευτικός καθώς συνίσταται από όλα τα μεταλλικά στοιχεία, που είναι γνωστά στο άνθρωπο, βιταμίνες Α, Β, C, E, και K, πρωτεΐνες και 17 είδη αμινοξέων που είναι και η βάση για την παραγωγή των πρωτεϊνών. Το σιταρόχορτο είναι σημαντικός αποτοξινωτικός παράγοντας και η προσφορά του είναι πολύπλευρη καλύπτωντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων του οργανισμού. 1. Αυξάνει την αιμοσφαιρίνη

Το σιταρόχορτο έχει την ικανότητα να αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης στο αίμα, μέσω των θρεπτικών στοιχείων και ενζύμων που περιέχει. Μειώνει την εμφάνιση φλεγμονών στον οργανισμό, την τάση για αιμορραγία, ενώ έχει τη δυνατότητα να περιορίζει τυχόν σύνδρομα που είναι ικανά να προκαλέσουν οιασδήποτε μορφής πόνο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος0.05 kg