Γλυκομαννάνη σκόνη Kojac

Προσφορά!

Εκτός από την απώλεια βάρους, η γλυκομαννάνη μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

4.29

Περιγραφή

Γλυκομαννάνη σκόνη Kojac 50 γρ.                         Πώς η γλυκομαννάνη βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους σε ενήλικες και παιδιά, διαβήτη τύπου 2, και μείωση της χοληστερόλης.
Η γλυκομαννάνη αφού καταναλωθεί μαζί με τουλάχιστον 250 ml νερό, προτιμότερο με άδειο στομάχι και 35-45 λεπτά πριν από το γεύμα, έχει την ιδιότητα να απορροφάει το νερό και στα στομαχικά υγρά σχηματίζοντας μια ογκώδη μάζα σε μορφή γέλης (ζελέ) και να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού. Ο κορεσμός αυτός βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, αφού μειώνει το αίσθημα της πείνας και συμβάλει στην μειωμένη πρόσληψη τροφής. Επιπλέον, η γλυκομαννάνη μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα υγείας όπως δυσκοιλιότητα, να επιβραδύνει την απορρόφηση του σακχάρου και της χοληστερόλης από το έντερο, συμβάλλοντας στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο διαβήτη, και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.

Πώς η γλυκομαννάνη βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Όπως και άλλες διαλυτές φυτικές ίνες, η γλυκομαννάνη:

Είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο στομάχι και προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας (κορεσμού), μειώνοντας τη πρόσληψη τροφής σε μεταγενέστερο γεύμα.Καθυστερεί το άδειασμα του στομάχου, συμβάλλοντας στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού.Όπως και άλλες διαλυτές ίνες, μειώνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και του λίπους.

Ωστόσο, γλυκομαννάνη είναι διαφορετική από τις άλλες διαλυτές φυτικές ίνες λόγω του ότι γίνεται πιο παχύρρευστη, πράγμα που τη καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Σε μια μελέτη που περιλάμβανε ένα πρόγραμμα καρδιακής αποκατάστασης 8 εβδομάδων, οι ασθενείς έλαβαν 1,5 γρ. γλυκομαννάνης δύο φορές την ημέρα. Το σωματικό βάρος μεταξύ των ασθενών που έλαβαν γλυκομαννάνη μειώθηκε κατά 1,5 kg στο τέλος της 4ης εβδομάδας και κατά 2,2 kg, στο τέλος της 8ης εβδομάδας. Αυτή οι απώλεια σωματικού βάρους ήταν σημαντική σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε εικονικό φάρμακο.

Οι επιπτώσεις της γλυκομαννάνης για μείωση του σωματικού βάρους έχει αξιολογηθεί και σε παιδιά. Δόση από 2 έως 3 γρ. ημερησίως για 4 μήνες, μείωσε το υπερβολικό σωματικό βάρος, την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε παχύσαρκα παιδιά.

Υπάρχουν αρκετές ακόμα τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες για τη γλυκομαννάνη. Σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, η γλυκομαννάνη προκαλεί μέτρια απώλεια βάρους σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα όταν λαμβάνεται τακτικά πριν από το γεύμα. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή απώλειας βάρους και δεν λειτουργεί μεμονωμένα. Η γλυκομαννάνη μπορεί να βοηθήσει στην ευκολότερη απώλεια βάρους, αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα από μόνη της. Ο σίγουρος τρόπος για να χάσετε σωματικό βάρος μακροπρόθεσμα και να το συντηρήσετε, είναι να πραγματοποιήσετε μια μόνιμη αλλαγή στον τρόπο ζωής σας.

Εκτός από την απώλεια βάρους, η γλυκομαννάνη μπορεί να βελτιώσει μια σειρά από παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.
Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση 14 μελετών, γλυκομαννάνη μπορεί:

Να μειώσει την ολική χοληστερόλη κατά 19 mg/dL (0.5 mmol/L).Να μειώσει την LDL χοληστερόλη κατά 16 mg/dL (0.4 mmol/L).Να μειώσει τα τριγλυκερίδια κατά 11 mg/dL (0,12 mmol/L).Να μειώσει τις τιμές του σακχάρου νηστείας στο αίμα κατά 7,4 mg/dL (0.4 mmol/L).Να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας

Γλυκομαννάνη δοσολογία
Για το αδυνάτισμα, προτείνεται λήψη γλυκομαννάνη σε δοσολογία του 1 γρ., 3 φορές την ημέρα. Σε κλινικές μελέτες για το διαβήτη, τον έλεγχο της χοληστερόλης, και την παχυσαρκία έχουν χρησιμοποιηθεί δοσολογίες γλυκομαννάνης από 1 έως 13 γρ. ημερησίως. Σε πειραματόζωα, δόση των 500 mg/kg/ημέρα γλυκομαννάνης για 18 μήνες σε δεν έδειξαν καμία τοξικότητα. Δεδομένα δείχνουν ότι παρενέργειες όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος, και μετεωρισμό, μπορούν να συμβούν σε δόσεις άνω των 5 γρ. ημερησίως.
Όταν η γλυκομαννάνη έρθει σε επαφή με το νερό, διαστέλλεται και μπορεί να απορροφήσει έως και 50 φορές το βάρος της. Ως εκ τούτου, η συνιστώμενη δοσολογία της γλυκομαννάνης είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλα συμπληρώματα φυτικών ινών.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η γλυκομαννάνη συμβάλει στη απώλεια βάρους μόνο όταν ληφθεί πριν από το γεύμα, διαφορετικά δεν έχει καμία επίδραση.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.1 kg